Bugünkü yazımda Google Chrome kullanıcıları için en kullanışlı ve ücretsiz 5 VPN eklentisinden bahsetmek istiyorum.
Tabi ki her eklenti gibi bu eklentilerin de içerisinde Premium hizmet almak için bazı ekstra şeyler var. Ancak hepsi ücretsiz verdiği hizmet ile fazlasıyla iş görüyor.
Chrome için En İyi Ücretsiz VPN Eklentileri
Dünya çapında birçok Chrome VPN eklentisi var, hepsi aynı pazarlama diliyle sunuluyor. Hangi VPN’nin gerçekten gizliliğinizi koruduğunu ve hangilerinin güvenlikte duman perdesi olduğunu anlamak kolay değil.
İşte en iyi 5 ücretsiz VPN Chrome eklentileri:
1. Browsec VPN
- Ücretsiz sunucu sayısı: 4
- Sunucu konumları: İngiltere, ABD, Singapur, Hollanda
- Veri kotası: Sınırsız
Browsec VPN’nin en önemli artısı bağlantı hızıdır. 100 Mbps’ye kadar bağlantı hızı sunar, bu da diğer birçok Chrome Mağazası VPN’sinin çok üzerindedir.
Ancak Browsec, Rusya merkezlidir. VPN’ler konusunda hoşgörülü olmayan bir ülkedir ve hükümet tarafından istenildiğinde verilerinizi verir. Hizmet ayrıca yalnızca dört konum sunar: Hollanda, Singapur, ABD ve İngiltere.
Browsec için Chrome uzantısının yanı sıra, VPN’yi Android ve iOS’ta da kullanabilirsiniz.
2. CyberGhost
- Ücretsiz sunucu sayısı: 4
- Sunucu konumları: Romanya, Almanya, Hollanda, ABD
- Veri kotası: Sınırsız
CyberGhost’un ücretsiz Chrome VPN’si inanılmaz derecede kolaydır. Uzantıyı indirdikten sonra, Chrome uzantı çubuğunda üzerine tıklayın, sunulan dört konumdan birini seçin, bağlan düğmesine basın ve bu kadar!
Bu uzantıda aylık veya haftalık veri kotaları olmadan sınırsız tarama var. Ancak ücretsiz CyberGhost uzantısı çok sınırlı bir sunucu seçeneğine sahiptir ve ek özellikler sunmaz, ancak Chrome’u kullanırken hızlı ve temel koruma isteyenler için harika bir seçenektir.
CyberGhost, Chrome uzantısını kullanmak için bir hesap oluşturmanızı gerektirmez, bu da işleri sizin için daha da hızlı ve uygun hale getirir.
3. ZenMate for Chrome
- Ücretsiz sunucu sayısı: 4
- Sunucu konumları: Almanya, Singapur, Romanya, ABD
- Veri kotası: Sınırsız
ZenMate Free, tarayıcınızın trafiğini AES-128 kullanarak şifreler ve sanal bir konumu sahteleyebilmenizi sağlar. Ücretsiz kullanıcılar ayrıca VPN “Akıllı Fiyat” özelliğine erişebilirler. Bu, istediğiniz öğeler için en düşük fiyatlara dayalı alışveriş önerileri sağlar.
ZenMate’in ayrıca Windows, macOS, Android ve iOS için tam özellikli uygulamaları vardır.
4. VeePN
Benim şahsen kullandığım VPN eklentisidir. Hızı ve verimliliği konusunda çok faydalı olduğunu düşünmekteyim.
- Sunucu sayısı: 6
- Sunucu konumları: İngiltere, ABD, Hollanda, Singapur, Fransa, Rusya
- Veri kotası: Sınırsız
VeePN’nin ücretsiz Chrome uzantısı, altı farklı sunucu konumu ve sınırsız veri kotası sunan dengeli bir seçenektir, bu da korunurken istediğiniz kadar gezinebileceğiniz anlamına gelir. VeePN, tarayıcı trafiğinizi korumak için AES-256 şifreleme kullanır ve etkileyici hızlara sahiptir.
5. Hotspot Shield Chrome
- Ücretsiz sunucu sayısı: 1
- Sunucu konumları: ABD
- Veri kotası: Günde 250 MB
Hotspot Shield Chrome, tarayıcınızın trafiği için AES-256 şifreleme sunan diğer en iyi ücretsiz VPN’lerden biridir.
Hotspot Shield Chrome, reklam engelleme, izleyici engelleme, çerez engelleme ve kötü amaçlı yazılım koruması da dahil olmak üzere düzenli olarak yeni özellikler sunar.
Tüm VPN’lerde, ödediğinizin karşılığını alırsınız. Peki, ücretsiz ve ücretli VPN’ler genel olarak nasıl farklılık gösterir?
Çoğu ücretsiz VPN, kalite, hız veya güvenlik açısından premium bir VPN hizmetiyle karşılaştırılamaz. Örneğin, birçok ücretsiz VPN hizmeti yalnızca PPTP protokolünü sunar. PPTP, çoğu önde gelen ücretli hizmetler tarafından sunulan L2TP/IPSEC, OpenVPN, SSTP veya SSH gibi diğer VPN protokolleri kadar sağlam değildir.
Tarama hızını da göz önünde bulundurmanız gerekir. VPN sunucularını çalıştırmak ve yönetmek pahalıdır. Ücretsiz bir hizmet kullanıyorsanız, diğer kullanıcılarla aşırı yüklenmiş olması muhtemeldir. Premium sağlayıcılar, hizmetleri, bağlantı hızını ve daha fazlasını iyileştirmek için sunuculara ve bant genişliğine yeniden yatırım yapar.
Düşünmeniz gereken başka şeyler de var. Ücretsiz bir sağlayıcıdan güvenilir destek bekleyebilir misiniz? Çalışma süresi yüzde 100’e yakın mı? Ve en önemlisi, hizmet neden ücretsiz? Eski bir atasözünü hatırlayın: Eğer ödeme yapmıyorsanız, ürün sizsinizdir.